вторник, 6 април 2021 г.

Палачинки с маково семе и ванилов пудинг

Необходими продукти:

фино настъргана кора от 1 среден портокал (или друга кора от цитрус)

2 супени лъжици разстопено краве масло или кокосово масло

1 чаша брашно (140 г.)

1 пакет Ванилов Пудинг Dr.Oetker (40 г.)

1 супена лъжица мед или кленов сироп

2 супени лъжици маково семе (по желание)

1 чаена лъжичка бакпулвер Dr.Oetker

½ чаена лъжичка ванилия есенция Dr.Oetker

1 щипка морска сол

2 яйца

¾ чаша прясно краве мляко или кокосово мляко (180 г)

Краве или кокосово масло за пържене на палачинките.

Приготвяне:

Загрейте маслото, което ще използвате и прибавете към него портокаловите корички. Разбъркайте и оставете настрана. В голяма купа, смесете брашното, пудинга, маковото семе, бакпулвера и солта. В друга купа, смесете млякото, яйцата, ваниловата есенция и меда.

Направете кладенче в брашнената смес и добавете течните съставки. Разбийте добре тестото, докато се смеси наполовина, след това прибавете цитрусовото масло, и разбъркайте за кратко, докато тестото се смеси равномерно.

Загрейте голям тиган на умерен огън. Поставете ½ ч.л. краве или кокосово масло в тигана и го разпределете навсякъде. Поставете по една пълна супена лъжица  от тестото на три-четири места в тигана на разстояние.

Пържете палачинките до златисто отдолу и докато започнат да се образуват мехурчета по повърхността. След това обърнете за кратко и от другата страна и не прекалявайте с пърженето, за да останат пухкави и сочни.

Извадете палачинките в чиния или плато и ги дръжте на топло (можете да ги поставите във фурна загрята на 80-100°С, докато стане време за сервиране)

Сервирайте палачинките с портокали нарязани на филийки или други плодове, каквито предпочитете. Можете да сервирате с кисело мляко, домашно сладко, гарнирани с мед или кленов сироп, поръсете с маково семе и пчелна пита, ако ви харесва да я използвате.

Палачинките можете да съхранявате опаковани в хладилник, до няколко дни. Загрейте ги в леко намаслен тиган на умерен огън от двете страни, докато се затоплят или за няколко секунди в микровълнова фурна, за да станат като току що приготвени 😉

Да ви е вкусно!

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 20 минути

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 минути

ОБЩО: 40 минути

ПОРЦИИ: 3 -4 порции

1 коментар :

  1. Всичките ти снимки са голяма красота, но в тези съм тотално влюбена! Респект!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...