💥Обожавам италианската кухня, а Тирамису и Каноли са любимите ми десерти от нея! Толкова е хубаво, че въпреки невъзможността да пътуваме от толкова дълго време, можем чрез приговената храна в собствената ни кухня, да пътешестваме смело и безцеремонно!
💥С днешната рецепти ви пренасям директно в Сицилия, мястото с най-вкусната храна в целия свят с традиции в кухнята от стотици години и пазени ревностно рецепти с прости, натурални продукти и съвършени вкусове.
💥За приготвянето на тези неустоими хрупкави фунийки този път се доверих на едно сравнително ново растително масло на пазара, с марката Hosso. Всичко което прочетох за него ми дава надежда, че с употребата му, ще получим една по-здравословна храна. Приготвя се от натурално селектиран сорт слънчоглед и не съдържа гмо, глутен, холестерол и транс мазнини, което е достатъчно, за да получи място в моята кухня.
💥Моите впечатления са, че дори при пържене, не усетих натрапчив и лош аромат, а Канолите ми станаха невероятно хрупкави и крехки. Температурата, до която е подходящо да се нагрява тази мазнина с богат състав на Омега 9, за най-добри резултати е до 190°С.
Ето и рецептата!!!
Необходими продукти за тестото:
250 г.
брашно
30 г. фина
захар
40 г.
студено масло
1 яйце
1 ч.л.
натурално како на прах
1 ч.л.
прясно настъргана портокалова кора
60 мл. вино Марсала
200 г.
Маскарпоне
200 г. крема
сирене
150 мл.
млечна сметана за разбиване
4-5 с.л. подсладено
кондензирано мляко
1 с.л.
прясно настъргана кора от портокал
1 ч.л. ванилов
екстракт
Ще ви
трябват още:
500 мл. олио
за пържене Hosso с чист и
неутрален вкус
1 белтък за намазване на тестото
Приготвяне:
Смесете с
пръсти студеното масло с пресятото брашно, какаото, захарта и портокаловите
корички. Притискайте, докато получите смес наподобяваща трохи.
Добавете
яйцето и виното, омесете бързо, докато тестото се оформи на топка.
Оформете го
във форма на диск и го завийте в найлоново стреч фолио. Приберете го в
хладилника за 1 час.
Разточете
студеното тесто на тънка кора с дебелина 1,5-2 мм. Нарежете тестото с кръгла форма са
сладки, с диаметър 8-10 см. Разточете всяко парче още малко.
Поставете
тестото върху цилиндрични форми за Каноли и залепете крайчетата с белтък.
Загрейте
мазнината в съд за пържене до 170°С. Температурата не трябва да е
прекалено висока, за да не прегорят Канолите.
Изпържете до
златисто-кафяво от всички страни и оставете цилиндрите да изстинат напълно
преди да ги напълните с крем.
За да
приготвите крема, разбийте всички продукти с миксер на висока степен.
Продуктите трябва да са студени.
Поставете
готовия крем в найлонов сладкарски пош и напълнете Канолите.
За финал,
поръсете върху крема с леко запечени и начупени ядки шам фъстък и лешници. Поръсете с пудра
захар преди да сервирате.
Да ви е вкусно!
За да имате рецептите ми на една ръка разстояние и да научавате първи за всяка нова изненада, която съм ви приготвила, последвайте ме в инстаграм и фейсбук.
Няма коментари :
Публикуване на коментар