Хората които ме познават, знаят че голямата ми любов е към ароматите на кафе, бадеми, шоколад, кокос... и много други разбира се, но не мога да устоя на аромата на кафе и на любомото ми Амарето <3
Затова тази торта е достойна за страниците на първата книга с участие на мои рецепти!
.
Това прави Торта Амарети една от най-обичаните ми и специални! Може би и защото се приготвя доста лесно и е подходяща, както за делниците, когато обичам да имам парченце от нея с кафето, така и за празници, когато нямам време за сложни декорации..
С тази торта със семпла визия и лесна декорация, можете да разчитате на УаУ ефект у вашите гости, както с визията, за която не се изискват никакви сложни умения, така и с впечатляващия вкус!
Необходими продукти:
7 белтъка
6 жълтъка
2/3 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно Класик София Мел
¼ чаена чаша пшенично нишесте
2 чаени лъжички разтворимо нес кафе на прах
200 грама бисквити Амарети (Amaretti италиански сухи бадемови бисквити)
За напояване:
300 милилитра захарен сироп
4 супени
лъжици Амарето ликьор
2 чаени
лъжички разтворимо нес кафе
Крем:
5 жълтъка
50 грама
захар
40 милилитра Амарето ликьор
300 милилитра млечна сметана
4 супени лъжици пудра захар
500 грама маскарпоне
За декориране:
100 грама тъмен шоколад
натурално какао
бисквити Амарети
Тук, можете да видите описането за начина на приготвяне на тортата.
Няма коментари :
Публикуване на коментар