събота, 20 февруари 2021 г.

Торта Амерети (Рецепта от Книгата (4)

Хората които ме познават, знаят че голямата ми любов е към ароматите на кафе, бадеми, шоколад, кокос... и много други разбира се, но не мога да устоя  на аромата на кафе и на любомото ми Амарето <3 
Затова тази торта е достойна за страниците на първата книга с участие на мои рецепти!
.
Това прави Торта Амарети една от най-обичаните ми и специални! Може би и защото се приготвя доста лесно и е подходяща, както за делниците, когато обичам да имам парченце от нея с кафето, така и за празници, когато нямам време за сложни декорации.. 
С тази торта със семпла визия и лесна декорация, можете да разчитате на УаУ ефект у вашите гости, както с визията, за която не се изискват никакви сложни умения, така и с впечатляващия вкус!

Необходими продукти:

7 белтъка

6 жълтъка

2/3 чаена чаша захар


¼ чаена чаша пшенично нишесте

2 чаени лъжички разтворимо нес кафе на прах

200 грама бисквити Амарети (Amaretti италиански сухи бадемови бисквити)

За напояване:

300 милилитра захарен сироп

4 супени лъжици Амарето ликьор

2 чаени лъжички разтворимо нес кафе

Крем:

5 жълтъка

50 грама захар

40 милилитра Амарето ликьор

300 милилитра млечна сметана

4 супени лъжици пудра захар

500 грама маскарпоне

За декориране:

100 грама тъмен шоколад

натурално какао

бисквити Амарети

Тук, можете да видите описането за начина на приготвяне на тортата.

Очаквам да споделите с мен вашите резултати, ако решите да приготвите тортата.

Последвайте ме във фейсбук и инстаграм, за да научавате първи, за нещата които споделям и ме вълнуват!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...