неделя, 24 януари 2021 г.

Орео брауни

Необходими продукти за брауни слоя:

120 г краве масло

170 г тъмен шоколад

2 яйца

90 г захар

1 ч.л. ванилов екстракт

140 г брашно Екстра София Мел

1 пакет бисквити Орео

За чийз слоя:

230 г хубаво твърдо крема сирене, на стайна температура

1 жълтък

80 г пудра захар

1 ч. л. ванилов екстракт


Приготвяне:

Включете фурната на 180°С

Пригответе форма за брауни с диаметър 25х25 см. като застелите с хартия за печене.

Разтопете шаколада и маслото в удобен съд на водна баня. Махнете от котлона и прибавете захарта. Разбъркайте много добре. Разбийте яйцата с кухнеска тел и прибавете леко охладената смес от масло, шоколад и захар към тях, както и ваниловия екстракт. Разбъркайте добре. Накрая прибавете от начупените бисквити орео.

В друга купа, смесете всички продукти за чийз слоя. Разбъркайте ги до гладка консистенция.

Поставете половината от тестото за брауни в приготвената форма, като го изравните. Отгоре разпределете чийз слоя равномерно. И завършете с другата половина от тестото. Поръсете с останалите парчета бисквити Орео.

Поставете формата в загрятата фурна и печете 30 минути.

След това извадете браунито и го охладете напълно, до стайна температура, нарежете и сервирайте.

Можете да го поставите и в хладилник за 30 минути, за да се оформят по-добре при разрязване парчетата.

Да ви е вкусно!

Последвайте ми в инстаграм, за да видите в снимки лесните стъпки на приготвяне. 

1 коментар :

  1. Страхотна рецепта! Определено децата вкъщи обожават Орео брауни. Още утре ще го приготвим.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...