събота, 26 декември 2020 г.

Ореховки

За да получите перфектните ореховки, първото и най-важно нещо е да почистите много старателно ореховите ядки.

Необходими пордукти:

2 ч. чаши добре смлени орехови ядки (чаша с вместимост 250 мл. течност)

½ чаена лъжичка бакпулвер

½ чаена чаша пудра захар

1 пак.ванилова захар

1 голямо яйце

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180°С.

Застелете голяма тава с хартия за печене.

В купа смесете много добре смлените орехи, бакпулвера, пудрата захар и ваниловата захар. Сместа трябва да е еднородна, всички продукти да са мтого добре комбинирани.

В малка купа разбийте яйцето и го добавете към сухите продукти. Разбъркайте много добре всичко.

С помощта на намазани с мазнина ръцe (аз използвах кокосово масло), офоромете топчета с големината на орех и ги поставете в подготвената тава.

Печете за 12-13 минути, докато леко ореховките се зачервят по крайчетата долу в основата си.

Първите два дни са хрупкави, ако не ги приберете в кутия, но след това стават много мекички и топящи се, но това може и да не го разберете, защото трудно ще останат толкова дълго J

1 коментар :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...