четвъртък, 5 ноември 2020 г.

Пригответе паста и участвайте в играта!

                                                             💥GIVEAWAY💥

Продължаваме с третата седмица от играта, която от днес, ще бъде активна в Instagram.

Този път съм ви приготвила една неустоима рецепта за ПАСТА, към която никой не може да остане безразличен!

💥Отново готвих в страхотния Алуминиев тиган за ПАСТА, със сос в  който НЯМА консерванти, оцветители, изкуствени овкусители и който се продава в стъклена опаковка! 

💥За рецептата съм използвала сос Arrabiatta на марката METRO Chef, който тази седмица можете да спечелите в допълнение с още два супер вкусни, абсолютно натурални соса, както и този перфектен тиган!!!


                                                                                        

💥ПРЕДИЗВИКВАМ ВИ 💥Пригответе любимата си паста с доматен сос💥
💥Покажете ми вашата снимка с паста, за която този сос би бил подходящ и би ви спестил време, без да имате угризения, защото сосът е абсолютно натурален!

УСЛОВИЯ НА ИГРАТА СА ЛЕСНИ И ДОСТЪПНИ ЗА ВСЕКИ:
💥Качете снимка на вашата домашна паста в Story/Стори в Instagram и ме отбележете, за да мога да видя снимките ви.

Всеки участник е потенциален победител и НАГРАДИТЕ за тази седмица са:
💥1 алуминиев тиган за паста METRO Professional; В този тиган можете на само да пържите или варите, може и да печете в него и във фурната, без всякакви притеснения.
💥3 броя комплект сосове (3 буркана по 1 литър от разновидностите за паста) които са абсолютно натурални и с марката 
Metro Chef;

СРОК ЗА УЧАСТИЕ:
Включете се в това предизвикателство от 05.11.2020 до 11.11.2020
Победителите ще изтегля на 12.11.2020
Ще обявя печелившите на 13.11.2020

Пълните условия на играта ще намерите на този линк: https://www.metro.bg/games/metrochef

Не забравяйте, че може да споделите този пост, за да може да достигне и до вашите приятели, които също биха искали да се включат във вкусното предизвикателство!!! Изисквания за рецептата с доматен сос за паста, която ще приготвите НЯМА, само да бъде домашно приготвена и тези чудесни, натуралните доматени сосове биха и подхождали.

След тази седмица, очаквайте още 1 с изненади и предизвикателства.

Пълнени Conkilioni giganti в доматен сос ARRABIATA

За плънката:

3 супени лъжици зехтин

1 глава лук, нарязан на кубчета

2-3 скилидки чесън, пресовани

2 супени лъжици риган, нарязан

7-8 големи нарязани на дребно гъби

сол, черен пипер

3 чаши спанак

¼ чаша кедрови явки, леко запечени на сух тиган

250 грама рикота

1 чаша настъргана моцарела

½ чаша настърган пармезан

½ пакет Conkilioni giganti

700 грама сос ARRABIATA METROChef

пармезан за поръсване преди запичане и сервиране

Приготвяне:

Поставете пастата във вряща, подсолена вода и варете, докато стане ал денте.

Междувременно загрейте зехтина в алуминиев тиган за паста на умерен огън. Добавете лука и гъбите и гответе 6-7 минути, докато се зачервят. Прибавете спанака и гответе за кратко, само докато омекне и се изпари влагата. Прибавете чесъна и гответе още 1 минутка.

Махнете от огъня и прибавете ригана, сол и черен пипер, разбъркайте.

Изсипете сместа в купа и прибавете рикотата, моцарелата и пармезана. Овкусете, ако е необходимо.

Запечете върху сух тиган кедровите ядки, нарежете ги на две-на три и ги прибавете към плънката.

Поставете на дъното на глинена тава за печене плътен слой от соса ARRABIATA. С малка лъжица напълнете черупките с плънка и ги подредете върху соса. Поръсете с малко прясно настърган пармезан.

Печете около 20 минути, докато сиренето се разтопи.

Капнете по няколко капки зехтин, върху всяко парче паста, преди сервиране.


Насладете се, докато е още топла!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...