сряда, 30 септември 2020 г.

Печени камби със сладко-кисела марината

Днес ще ви представя любимата туршия вкъщи, със сладко-кисел привкус и аромат на печени зеленчуци е неустоима и божествено разкошна, неповторима!


Необходими продукти:

5 кг камби

1 малка глава карфиол

½ кг. моркови

⅓ ч.чаша олио

⅓ ч.чаша оцет

2 с. лъжици сол

3-4 с. лъжици захар

1 пак. Pikant fix сладко-кисела- марината за туршии Dr.Oetker

 

Приготвяне:

Стерилизирайте 7-8 буркана с вместимост около 600 мл.

Измийте камбите и премахнете дръжките и семената.

Почистете морковите и карфиола и ги нарежете на малки парчета.

Подредете камбите с отворите нагоре в големи тави и ги напълнете с парчета карфиол и моркови.

Полейте зеленчуците на тънка струйка с олиото и оцета и поръсете със сол и захар, поставете тавите във фурната. Печете 25-30 минути на 200 С, докато зеленчуците омекнат и леко се зачервят отгоре.

Пригответе маринатата според указанието на опаковката, като опитате и доувкосите, ако сметнете за необходимо. Аз добавям още малко оцет и захар.

Подредете запечените камби в бурканите и ги залейте с горещата марината. Затворете плътно с капачките.

Съхранявайте туршията на хладно.

Съвет:

Туршията е най-добра за консумация до три месеца след приготвянето, но ви уверявам, че няма да може да остане толкова дълго 😉

1 коментар :

  1. Танче,
    скоро ги правих тези камби.С пълнеж от целина, морков, магданоз.Но съм правила и с пълнеж от зеле и моркови, с пълнеж от кубчета тиква, моркови, магданоз, с пълнеж от карфиол, морков и целина.Не ги заливам с марината , във всяка камба слагам оцета, олиото, солта и захарта.Запечатвам горещи и обръщам.Стават много вкусни печени камби.Истински разкош за зимата .
    Поздрави, спорна седмица !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...