събота, 19 септември 2020 г.

Пикантни чушлета пълнени с Фета сирене в сладко-кисела марината

Необходими продукти:

2,5 кг леко пикантни кръгли чушлета

600 грама Фета сирене

1 голяма връзка копър

1 пакет Сладко-кисел Pikant fix

оцет и захар



Приготвяне:

Измийте и махнете дръжките на чушлетата, като отстраните и семената, така ще бъдат по-малко люти. Ако ги предпочитате по-люти, можете да оставите част от семената.

Нарежете сиренето на кубчета с размера на отворите на чушлетата.

Поставете по едно кубче от сиренето във всяко чушле, като го притиснете добре.

Подредете плътно чушлетата в стерилизирани буркани, като между тях поставите по няколко стръка копър. Може да използвате и цветовете на копъра.

Смесете съдържанието на пакетчето Pikant fix в тенджера с  вода, оцет и захар. Поставете на колтона и сварете за няколко минути.

След като сварите маринатата, опитайте и прибавете още захар и оцет по ваш вкус, ако е необходимо.

Изсипете сместа в бурканите върху чушлетата и ги затворете плътно с капачки.

След като бурканите изстинат ги приберете в хладно помощение за съхранение.

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...