събота, 20 юни 2020 г.

Шоколадов тарт с крем Брюле и малини





За тестото:
200 грама студено краве масло
4 супени лъжици захар
350 грама бяло брашно
50 грама натурално какао
100 милилитра студена вода
щипка сол

За пълнежа:
500 милилитра прясно мляко
малини, бисквитки и карамел за декорация
форма за тарт с диаметър 25 см


Приготвяне:
Студеното масло нарежете на кубчета и го прибавете към брашното, както и какаото,захарта и солта. Притискайте с пръсти продуктите, дакато получите смес наподобяваща едри трохи. Постепенно прибавете водата и омесете, докато получите тесто, което се оформя на топка. Изсипете го върху леко набрашнен плод и го омесете, докато стане гладко. Увийте тестото в стреч фолио и го оформете във форма на кръгъл диск, който ще ви е по-лесно да разточите по-късно. Приберете го в хладилник за 1 час.
Охладеното тесто, разточете между два листа пергаментова хартия, докато стане с размера на тавичката.
Загрейте фурната на 180°С.
Разточеното тесто разпределете върху във формата за тарт. Приберете за 15 минути в хладилника.
Надупчете тестото с вилица по дъното. Постелете хартия за печене върху тестото и в хартията изсипете стари, ненужни бобови зърна, те ще ви помогнат да изпечете равен блат.
Поставете тавата във фурната и печете 15 минути. След това извадете тавата и махнете хартията с боба. Печете още 15 минути.
Готовия блат оставете да изстине напълно.
През това време сварете крема според описанието на опаковката.
Изсипете готовия крем, докато е още топъл върху шоколавовия блат и приберете тарта в хладилника за няколко часа.

Декорирайте с малини, бисквитки и карамел. Да ви е вкусно!


2 коментара :

  1. Гледам ти шедьоврите и да ти кажа, за друга сцена са! Комплименти, Танче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това звучи доста различно, от всичко което съм чувала ❤️
      Прегръщам те, Кате!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...