
За
гарнитурата от картофи:
1 кг картофи
1 глава
кромид лук
2 с л зехтин
200 г замразен
грах
50 г масло
100 мл млечна, течна сметана
150 г от
водата на варените картофи
сол, черен
пипер, пресен магданоз

Ще ви
трябват още:
1 пакет Царевица на кочан METRO Chef
1 пакет пролетни
аспержи
Измийте,
обелете и нарежете картофите на кубчета и ги сложете да се варят с 1 чаена
лъжичка сол.
Нарежете на
дребно лука и го запържете в 2 супени лъжици зехтин, докато омекне и се зачерви
леко. Към края, прибавете граха и разбъркайте за кратко.
Когато
картофите са сварени, оцедете водата и запазете една чашка от нея.
Прибавете
към картофите запържения лук, граха, сметаната, и маслото, разбъркайте и
намачкайте с вилица, дакато получите приятна консистенция, не бива сместа да се
превръща в пюре. Прибавете сол, черен пипер и от водата, в която сте варили картофите,
за да станат картофите сочни и пухкави. При сервирането, поръсете с нарязан
магданоз.
Нарежете говеждото бонфиле на стекове с дебелина 2-2 и ½ сантиметра, поръсете и от двете страни с
малко сол и много малко черен пипер и изпечете за 3 минути от всяка страна за MED RARE върху добре загрятото барбекю.
След като
махнете месото от огъня, го оставете да почине за 5 минути. Овкусете го отново
със сол и пипер и сервирайте.
За да
гарнирам месото отгоре, за още повече вкус и сочност, аз направих песто от ½ връзка магданоз и 1 връзка босилек, ⅓ чаша леко запечени орехови ядки, ⅓ чаша настъргано Пекорино, лимонов сок, зехтин и
сол. Всичко смлях в кухненския чопър. Към пестото добавих нарязан на малки парчета домат. С тази смес, гарнирах стековете отгоре.
За гарнитура
използвах също така замразена сладка царевица и зелени аспержи, които също
изпекох на барбекю.
Всяка порция е овкусена с ароматен дресинг приготвен от:
5 с л зехтин
3 с л бял оцет балсамико
1 с л сироп от нар
1 стрък пресен чесън
сол, черен пипер и мащерка
В този
прекрасен ден, наред с невероятно вкусната храна приготвена на барбекю и страхотното настроение, за рожденика имаше и домашна торта!
Няма коментари :
Публикуване на коментар