сряда, 29 април 2020 г.

Агнешка дроб сарма



Можете да намерите страхотен агнешки комплект за ДРОБ САРМА в магазини METRO.  

Необходими продукти:
1 кг. комплект за АГНЕШКА ДРОБ САРМА
300 г. ориз
1 глава крамид лук
2 моркова
1 връзка пресен лук
4 стръка пресен чесън
5 стръка пресен джоджен
½ връзка пресен магданоз
5 с. л. слънчогледово олио
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер
600 мл. вода
200 мл. от бульона, в който са се варили дреболиите

За заливката:
3 яйца
200 г. кисело мляко
200 мл. прясно мляко
2 с. л. брашно
⅓ ч. л. бакпулвер
сол и черен пипер

Приготвяне:
Измийте и поставете в тенджера с леко подсолена вода всичко от комлекта без булото и черния дроб. Сварете за 2 часа.
Черния дроб го потопете във вряла вода за 4-5 минути и го извадете.
Пригответе ориза. Първо запържете в 3 супени лъжици олио нарязания на кубчета лук и моркови, докато омекнат. Прибавете измития ориз и запържете и него, като разбърквате непрекъснато, докато ориза стане прозрачен. Накрая прибавете нарязаните лук и чесън и разбъркайте за 1 минута всичко, подправете с малко сол и черен пипер. Махнете от огъня.
Нарежете на кубчета сварените дреболии и черния дроб. Запържете ги в 2 супени лъжици олио за 2-3 минути и прибавете нарязаните подправки. Подправете със сол и черен пипер.
Подправете сол и черен пипер към водата и бульона от сварените дреболии.
Поставете запържените ориз и агнешките дреболии в тава и ги разбъркайте, за да се разпределят добре. Отгоре постелете булото и поставете тавата във фурната. Печете 35-40 минути на 180°C.
След това извадете тавата и изсипете заливката. Поставете отново във фурната за 15-20 минути.


Да ви е вкусно!вряща вода за ват на кубчета, а бу

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...