събота, 4 април 2020 г.

Мини Козуначени рулца с шам фъстък

Искам да ви предложа наред с прекрасните козунаци, които ще приготвите този Великден да си разнообразите празника с нещо по-различно. А именно тези малки, вкусни и ароматни Козуначени рулца, които приготвих с прекрасните продукти на Passiflora

Кафявата захар е с бляскави кристалчета с нежен, деликатно карамелен вкус и добавена към всяка рецепта, създава неповторимо преобразяване! Опитайте!




Необходими продукти:
110 грама меко масло
4 броя жълтъци
7 грама суха мая
200 милилитра хладко прясно мляко
100 милилитра хладка вода
½ чаена лъжичка сол
450 грама бяло брашно

За плънката:
30 грама меко масло
½ чаена чаша едро смлян шам фъстък
бял шоколад за декорация

Приготвяне:
Разбийте жълтъците със захарта (заделете една супена лъжица за маята) добавете маслото и разбийте отново.
Разтворете маята в смес от водата и млякото, добавете и една супена лъжица от общото количество захар. Когато на повърхността се образува гъста пяна, смесете с маслено-яйчната смес и разбъркайте, добавете част от брашното и солта и разбъркайте до гладка консистенция. Добавете постепенно и останалото брашно и омесете меко тесто.
Покрийте готовото тесто и го оставете да втаса за 2 часа.
Поръсете работния плот с брашно и разточете тестото на платка в правоъгълна форма с дебелина 5-6 мм. Намажете повърхността на тестото с меко масло и поръсете равномерно с кафява пудра захар и едро смления шам фъстък. Разрежете с нож за пица по ширина на равномерни ленти по 2 сантиметра. Завийте всяка лента на руло и притиснете в края, за да се запечати тестото. Поставете така оформените рулца в тава постлана с хартия за печене.
Покрийте ги с найлоново фолио за 40-50 минути, докато втасат.
Печете в предварително загрята фурна на 180°С до златисто-кафяво, около 20-25 мин.
За декорация използвайте разтопен бял шоколад, който сте поставили в найлонов пош. Направете линийки върху всяко руло.
Можете да поръсите и с пудра захар.

Време за приготвяне 20 минути.
Време за втасване и оформяне 3 часа и 30 минути.
Време за печене 25 минути.
Порции 24-26

2 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...