неделя, 8 март 2020 г.

Сурова торта с авокадо и лайм



Нямах търпение да споделя с вас впечатлението си от този продукт, който прави приготвянето на всякакви ястия или десерти, в които искате да присъства невероято лесно, а качеството му е безупречно. Да си призная честно, имах опасения, че след размразяването авокадото ще потъмнее или няма да е вкусно и с подходящата консистенция, но напротив, първокласно, перфектно узряло авокадо, което преди да бъде замразено е нарязано и овкусено с лимонов сок, който е запазил неговият цвят и качества непокътнати. Вкусът му е мек, маслен и нежен, точно както бихте искали да бъде.
Ако сте почитатели на здравословното хранене или просто харасвате и често присъства на трапезата ви този продукт, опитайте задължително това замразено авокадо на кубчета от METRO.

Необходими продукти за крема:
5оо грама Avocado Cubes замразено авокадо на кубчета, на марката METRO Chef
170 грама био Кашу Fine Life, предварително накиснато във вода за 8-10 часа
1 лайм
150 грама агаве сироп или друг натурален подсладител
150 грама Кокосово масло студено пресовано Fine Life, разтопено
80 милилитра кокосово мляко
1 шепа пресен спанак (по желание, за засилване на цвета)
½ супена лъжица екстракт от ванилия
½ супена лъжиа Розова вода
ситно настъргана кора от 1 лайм
сока от 1 лайм

За основата:
45 грама сурови бадеми
150 грама сушени фурми
60 грама сурови бразилски орехи
40 грама сурови орехи пекан
2 супена лъжица Кокосово масло, разтопено
50 грама сушен кокосов орех
2 супени лъжици от накиснатите ядки кашу


Приготвяне:
Поставете ринг за торти с диаметър 21 см върху чиния за сервиране. Отстрани по ринга поставете ацетатно фолио, за да може по-лесно да извадите тортата, когато е готова.
За да направите основата, сложете бадемите, фурмите, бразилските орехи и орехите пекан в купа с вода, и ги покрийте да се накиснат за 1 час.
Изцедете ядките и плодовете от водата и ги поставете в кухненски робот или блендер заедно с разтопеното кокосово масло и изсушените кокосови стърготини. Смелете, докато получите текстура, наподобяваща трохи, която се слепва, когато я стиснете между пръстите си.

Изсипете смелените продукти в подготвения ринг и притиснете равномерно по дъното. Поставете платката във фризера за 20 минути.
Междувременно направете пълнежа. Поставете отново всички продукти за крема в блендера: авокадото на кубчета, изцедения сок от лайм, кората от лайм, кокосовото мляко, накиснатото кашу, сиропа от агаве, разтопеното кокосово масло, кокосовото мляко, ваниловия екстракт и розовата вода и смелете, докато получите крем с гладка текстура.
Извадете основата от фризера и изсипете целия крем върху нея. Изравнете добре и върнете във фризера за още 30 минути, след което прехвърлете тортата в хладилника за няколко часа. Дръжте тортата охладена, докато стане време за сервиране.
Внимателно премахнете ринга и декорирайте преди да сервирате.

Крем за декорация:
200 грама размразено Avocado Cubes
1 и ½ супени лъжици натурално какао
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
2-3 супени лъжици агаве сироп

Пасирайте продуктите и напълнете крема в пош със звездовиден накрайник. Декорирайте тортата с този крем, прясно нарязан лайм и сурови смлени ядки по избор.

Да ви е вкусно!

Време за приготвяне: 60 минути
Време за стягане: 4-6 часа
Порции: 12

1 коментар :

  1. Да интересна рецепта, само неразбирам защо авокадото трябва да е замразено.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...