сряда, 4 март 2020 г.

Сладкиш с моркови и кокос

Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка канела
¼ чаена лъжичка индийско орехче
чаена лъжичка сол
120 грама кокосово масло
2 големи яйца, стайна температура
2 чаени чаши настъргани моркови  (2-3 големи моркова)
½ чаена чаша настърган кокос
⅓ чаена чаша начупени орехови ядки (по желание)

За глазурата:
200 грама студено маскарпоне
100 милилитра студена млечна семетана за разбиване
4 супени лъжици пудра захар
½ чаена лъжичка екстракт от ванилия

За декорация:
Бонбони Рафаело, печени кокосови стърготини и моркови нарязани на ленти

Приготвяне:
Загрейте фурната на 180°С. Намажете с мазнина форма с диаметър 25 сантиметра. Поставете на дъното хартия за печене.
Разстопете кокосовото масло и го оставете да се охлади до стайна температура. В купа смесете сухите съставки: брашното, бакпулвера, канела, индийското орехче и солта. В друга купа, разбийте яйцата със захарта. Прибавете маслото, а след това и сухите съставки. Разбъркайте всичко, докато се комбинира добре и не останат бучки. Прибавете настърганите моркови и кокоса, докато се разпределят равномерно в тестото.
Изсипете тестото в подготвената форма и изравнете повърхността. 
Печете за 30-35 минути или докато дървена клечка поставена в центъра на сладкиша, излезе чиста.
Оставете сладкиша да се охлади във формата за 10 минути, след това го извадете, докато се охлади напълно върху метална решетка.

За глазурата:
За да приготвите глазурата, поставете всички съставки в купа и ги разбийте с миксер на средна скорост, докато получите плътен крем.
Поставете сладкиша върху чиния за сервиране и нанесете крема с шпатула.
Декорирайте с бонбони Рафаело, запечени кокосови стърготини и нарязани на ленти моркови.


Време за приготвяне: 60 минути
Време за готвене: 45 минути 
Порции 8-10

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...