Тази рецепта
е отговора на въпроса!
Помислете си
само, колко пъти ви се е искало да имате в момента идеално узряло авокадо,
за да приготвите нещо точно сега?! Аз да си призная честно, много пъти съм
оставала разочарована, точно в такива моменти, когато с надежда взимам в ръцете си авокадо, което вчера съм си купила. Да, но то е твърдо като камък, а на мен ми се иска в момента да
си го добавя към салатата или да си направя бърза вечеря, като тази, която ви
споделям днес.
Това авокадо е замразено в момента, в който е перфектно узряло и
за да запази страхотния си цвят и консистенция, е овкусно с лимон преди това.
Преди някоко седмици, ви показах сурова торта,
която приготвих с него, а днес приготвих нещо много бързо и практично,
подходящо за всеки случай.
Много съм доволна, че открих за себе си този продукт във веригата METRO, който ви
препоръчвам да опитате и съм сигурна, че ще останете доволни.
Необходими
продукти:
Оставете
замразените кубчета авокадо за 20 минути на стайна температура, докато се
отпуснат.
3-4 филии
хляб с квас (зависи от
размера)
1 скилидка
чесън (по желание)
100 грама
крема сирене
40 грама
животинска сметана
¼ чаена
лъжичка сол
щипка
чеснова сол
2 чаени
лъжички песто Дженовезе
1 шепа суров спанак
2 чаена
лъжички лимонов сок
½ чаена
лъжичка лют червен пипер на люспи
¼ чаена
лъжичка пушен червен пипер
6-7 броя
каперси, ситно нарязани
сол и черен
пипер на вкус
3-4 репички,
нарязани на шайби
Приготвяне:
Отрежете 3-4
филии, хляб с квас и ги запечете на тиган за кратко и от двете страни. Докато са още топли,
натъркайте повърхноста на хляба със скилидка чесън от страната, върху която ще гарнирате (тази стъпка е по желание).
Разбийте с
кухненска тел енергично крема сиренето със сметаната и подправките, докато
получите плътен, пухкав крем.
Пасирайте или блиндирайте всички изброени продукти за авокадовата гарнитура, докато получите смес с кремообразна
консистенция.
Гарнирайте
филийките първо с крема, а отгоре разпраделете равномерно от авокадото.
Украсете с репички и каперси, поръсете с лют пипер.
Да ви е
вкусно!
Няма коментари :
Публикуване на коментар