петък, 20 март 2020 г.

Питки с крема сирене


Необходими  продукти:
½ чаена чаша топло прясно мляко
200 грама крема сирене
50 грама меко масло
1 и ½ супени лъжици захар 
1 яйце
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички суха мая

1 яйце за намазване преди печене
сусам за поръсване 

Начин на приготвяне:
Разбъркайте всички продукти без брашното до хомогенна смес.
Постепенно започнете да прибавяте от брашното, като замесвате с ръка. Месете до получаване на средно-меко тесто. Не трябва да е прекалено меко, за да може да се оформи добре. 
Покрийте тестото с кухненска кърпа и го оставете да втаса за 30-40 минути.
Разделете втасалото тесто на части по 50 грама всяка. Разделете всяка част на две и направете фитили по 20 сантиметра. Завържете двата фитила на възел и пъхнете горния край отдолу в дупката по средата, а долния край, пъхнете отгоре. Така питките ви ще станат с форма точно като моите.
Подредете питките на разтояние една от друга в голяма тава постлана с хартия за печене. Покрийте ги с найлон и ги оставете да втасат за 30 минути.
Втасалите питки, намажете с разбито яйце с четка и поръсете леко със сусам. Сложете ги да се изпекат в умерена фурна на 180°С до зачервяване.

Да ви е вкусно!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...