сряда, 11 март 2020 г.

Печени пирожки с картофена плънка



Не сте си и мечтали за такива топящи се в устата пирожки, които дори не са пържени, като оригиналните, а са изпечени и по нищо не отстъпват, и на най-вкусните тестени изкушения на света 😊
Ако си мислите, че преувеличавам, просто ги пригответе и след това споделете, права ли съм, че ги погволих толкова!

Необходими продукти:
160 милилитра хладка вода
2 чаени лъжъжички суха мая
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
120 грама твърдо масло, нарязано но кубчета
1 яйце за намазване

За плънката:
500 грама варени картофи, намачкани
2 средни глави лук, нарязан и запържен в 3 супени лъжици слънчогледово олио до зачервяване
Сол и черен пипер

Начина на приготвяне, можете да видите тук.

И не забравяйте, очаквам вашите впечатления, ако решите да ги приготвите!

2 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...