петък, 28 февруари 2020 г.

Рогчета с пармезан


Необходими продукти:
400 грама кефир
2 яйца
50 милилитра слънчогледово олио
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол

100 грама меко масло
100 грама настърган пармезан
1 яйце за намазване преди печене


Приготвяне:
Изсипете брашното в голяма купа и направете по средата кладенче. Изсипете в кладенчето всички продукти без маслото и пармезана, и омесете меко тесто.
Оставете готовото тесто в купа намазана с мазнина и го оставете да почива за 30 минути. Раделете тестото на части по 70 грама всяка. Направете от тяхтопчета и ги покрийте с найлон за 20 минути.
Разточете всяко топче в елипсовидна форма на много тънко, около 2-3 мм. дебелина. Намажете тестото с 1 чаена лъжичка много меко масло, като го разпределите много добре по цялата повърхност. Оформете от тестото рогчета, като ги завиете стегнато на руло. Издължете леко с ръцете си, като притискате и търкаляте по плота.
Наредете рогчетата в тава постлана с хартия за печене. Покрийте ги с найлон и ги оставете да втасат за 30 минути.
Преди да ги изпечете, намажете повърхността на тестото с разбито яйце и поръсете с настърган пармезан.
Печете на 180°С за 30-35 минути до златисто кафяво.

4 коментара :

  1. Няма набухвател и мая,заради брошното ли? Как да го заменя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, няма защото в брашното има всичко необходимо. Ако използвате друго брашно, просто добавете необходимото количество мая.

      Изтриване
  2. И как замесваме тесто от 500 гр брашно и 500 гр течност? Или нещщо пропускам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам дали сте приготвяли тесто някога, но за всеки, който е приготвял е ясно, че брашно се добавя, докато се получи меко, нелепнещто по ръцете тесто, както е написано в описанието.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...