вторник, 24 декември 2019 г.

Маслени орехчета с Dulce de leche крем


Необходими продукти за тестото:
100 грама масло
¼ чаена чаша захар
1 голямо яйце
1 и ½ чаени чаши брашно
5 грама бакпулвер
¼ чаена лъжичка аромат карамел или ванилия (по желание)

За крема:
½ консерва Dulce de leche
100 грама меко масло
¼ чаена чаша млени орехи (по желание)

Приготвяне:
Разбийте мекото масло със захарта до пухкав и светъл крем, добавете и яйцето.
Прибавете бакпулвера и разбийте отново.
Постепенно добавете пресятото брашно.
Омесете меко, гладко тесто.
Ако приготвяте орехчетата с формички като моите, не е необходимо да ги загрявате предварително. Ако използвате стандартните преси загрейте я преди да поставите тестото и я намажете веднъж с растително масло.
Направете малки топчета от тестото, сложете във всяка форма и затворете пресата.
Печете на електрически котлон или на газов, като обръщате формата на всеки 30-40 секунди, докато станат черупките златисто кафяви.
Отстранете половинките на орехчетата от формата и ги оставете да се охладят напълно.
Смесете с миксер мекото масло и вареното кондензирано мляко (Dulce de leche).
Залепете орехчетата, като запълните дупките с крем.
Приберете сладките в кутия с капак за 24 часа.

Да ви е сладко!

8 коментара :

  1. Прекрасни са, Танче! А на фона на тази чудесна коледна украса, изглеждат вълшебно! За вкуса им, не се съмнявам, че са опияняващи! Весели празници! Здраве, мир и любов! Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благословени празници за теб и семейството ти, Сонче! Благодаря ти мила!
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Много хубави сладки, а формите откъде са?

    ОтговорИзтриване
  3. Таня,а от къде да купим тези формички,понеже с тях стават по-хубави,от колкото на преса

    ОтговорИзтриване
  4. Моля, напишете как правите вдлъбнатинката!

    ОтговорИзтриване
  5. При мен се получават заравнени, без вдлъбнатинка

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...