понеделник, 30 декември 2019 г.

Салата с червено цвекло



Необходими продукти:
1 голямо цвекло (около 300 гр.)
3 средни варени картофа
300 грама печено пилешко филе на тиган
1 ябълка, сладко/кисела
½ чаена чаша сладка царевица
1 малка глава червен лук
2 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици майонеза
1 супена лъжица заквасена сметана
Щипка захар, сол и черен пипер на вкус
3 стръка копър + за декорация

Приготвяне:
Завийте цвеклото във алуминиево фолио и го изпечете за 40 минути във фурната. След това го обелете и го нарежете на кубчета.
Обелете и почистете ябълката, нарежете и нея на малки кубчета, добавете 1 с.л. лимонов сок, разбъркайте. Прибавете нарязаните варени картофи, царевицата, лука, печеното и нарязано пилешко филе, майонезата, заквасената сметана, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте много добре.
Накрая овкусете цвеклото със сол, захар, зехтин, 1 с.л. лимонов сок и разбъркайте. Прибавете половината при салатата, а с останалата част декорирайте, като поставите салатата в удобна чиния, направете канали по повърхността и разпределете цвеклото там, добавете и копър за декорация.

Приятен апетит!

3 коментара :

  1. Танче,
    много интересна идея за Новогодишна салата.Тази година няма да имам време, днес съм и на работа.Много малко неща ще спретна за трапезата.Но няма как, времето все не стига.Но салатката ти е чудесна, достъпна и много лесна за направа, а толкова красива.
    Весели празници, благословени дни !

    ОтговорИзтриване
  2. Харесва ми, обичам такива салатки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...