неделя, 1 декември 2019 г.

Питките на баба (Бабушкина Сдоба) рецепта от руската кухня



Уникално въздушни питки се получават от това тесто, които са подходящи както за закуска, така и за останалата част на деня. Човек не може да се спре да похапва, повярвайте!

Необходими продукти:
1 и ½ чаени чаши топла вода
1 чаена чаша топло прясно мляко
1 пакетче суха мая
2 супени лъжици захар
2 супени лъжици слънчогледово олио
1 супена лъжичка сол

За заливката:
2 яйца
1 чаена чаша гъсто кисело мляко
½ чаена чаша растително масло
1 щипка сол

Приготвяне:
Смесете маята и солта с брашното. 
Прибавете топлото мляко, в което сте разтворили захарта, олиото и водата към брашното. Омесете меко тесто. 
Оставете го за 30 минути да почива, покрито с найлон. 
След това, разделете тестото на 4 части и оформете четири цилиндъра от него. Нарежете ги на 8-10 части. 
Наредете парчетата в тава намазана с мазнина. 
С три пръста притиснете три пъти всяко парче тесто. 
Оставете да почива отново 20 минути, покрити с найлон.




Изсипете разбърканите продукти за заливката върху тестото.
Печете на 180°С до златисто кафяво.


2 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...