вторник, 3 декември 2019 г.

Тарт Коледна Звезда


Със сигурност този тарт може да е тазгодишното неповторимо Коледно изкушение на вашата трапеза и съм сигурна, че всеки би се изкушил да го опита! Захарта, която съм използвала за рецептата е наистина пристастяваща и неизменна част от приготвянето на Коледните сладкиши не само в моя дом, с дълбок и наситен аромат. Тъмна и ароматна, естествено богата на витамини и минерали, прави сладкишите не само вкусни, но и полезни!

За блатовете:
420 грама брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка смесена Коледна подправка (джинджифил, карамфил, кардамон, канела, индийско орехче)
50 грама Brown sugar Passiflora
80 грама масло
4 супени лъжици прясно мляко
2 супени лъжици мед
1 голямо яйце
чаена лъжичка сода бикарбонат

За крема:
500 грама Ванилов пудинг
250 грама краве масло, стайна температура
130 грама пудра захар
4 супени лъжици сладко от портокали с канела или друго, каквото предпочитате



Приготвяне на блатовете:
Пригответе си шаблон от хартия във формата на звезда.
Смесете в купа брашното с подправката и бакпулвера.
Поставете  двата вида захар, маслото, млякото, меда и яйцата в касерола.
На ниска температура, разбъркайте постоянно сместа, докато захарта се стопи и се затопли, но без да завира. Поставете содата и бъркайте още около 1 минути на много ниска температура, като внимавайте да не ври. Махнете от огъня.
Прибавете към течните продукти половината от брашното и разбъркайте с дървена лъжица.
След това поръсете обилно с брашно работния плот и изсипете тестото. Омесете го много добре с останалото брашно, докато получите меко, нелепнещо тесто. Покрийте го с фолио и го оставете го да се охлади до стайна температура.
Включете фурната да загрява на 175°С.
Разделете тестото на две равни части и разточете всяка част на кора с дебелина 3-4 милиметра директно върху хартия за печене. Изрежете по шаблона звездата и премахнете излишното тесто. Поставете в предварително загрятата фурна и печете 15-17 минути, докато леко покафенее тестото в краищата. Готовите платки оставете да се охладят в тавата 10 минути. След това оставете да се охладят напълно, преди да сглобите десерта.

Приготвяне на крема:
Разбийте мекото масло с пудрата захар до пухкав светъл крем. Започнете да прибавяте от пудинга лъжица по лъжица, като не спирате да разбивате с миксера. Ще получите мек и много пухкав крем. Преместете крема в найлонов пош с кръгъл накрайник.
Поставете първата платка върху поднос и шприцовайте от крема по цялата повърхност. В цепнатините разпределете сладкото и поставете платката. След това поставете втората платка и отново шприцовайте по цялата повърхност крем. Приберете десерта в хладилника за няколко часа.
Преди да сервирате, украсете по ваш вкус. 


Пожелавам на всички читатели на блога ми, да имате прекрасни емоции в най-хубавия месец от годината, пълен с празници! Много уют в душите, прекрасно Коледно-Новогодишно настроение, много обич, топлина и усмивки да изпълват домовете ви! 

4 коментара :

  1. Прекрасна Коледна звезда, изящна, като бижу! Таничка, изпипала си я до най-малкият детайл, комплименти! Желая ти вдъхновяващ и празничен декември! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Кате! И твоят декември нека да е топъл и усмихнат!
      Прегръдка!

      Изтриване
  2. Здравейте, сладкишът изглежда чудесно, поздравления! Ваниловият пудинг готов ли се слага в разбитото масло, и ако е така, може ли рецепта, защото виждам в интернет пакети с пудинг на прах? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  3. Красота и изящество, много празнично!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...