четвъртък, 28 ноември 2019 г.

Тиквени Мъфини с шоколад Линд

Необходими продукти:
1 и ½ чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
Половината на ¼ чаена лъжичка сода
½ чаена лъжичка смляна канела
¼ чаена лъжичка смляно индийско орехче
¼ чаена лъжичка смесена подправка
½ чаена чаша + 2 супени лъжици гранулирана захар
1 пакет ванилова захар
½ чаена чаша кафява пудра захар
½ чаена чаша растително масло (използвах рапично олио)
¾ чаена чаша тиквено пюре
2 големи яйца, стайна температура
¼ чаена чаша кефир или по кисел айран, стайна температура
100 грама разтопен млечен шоколад Линд, леко охладен 

Приготвяне:
В голяма купа смесете заедно брашното, бакпулвера, солта и подправките.
В друга купа с помощта на кухненска тел, разбийте заедно всички видове захар, растителното масло, тиквеното пюре, яйцата и мътеницата, в която сте разбъркали содата.
Изсипете брашнената смес при тиквената и внимателно, с помощта на силиконова шпатула разбъркайте. Не прекалявайте с миксирането.
Ако искате, опитайте да покриете купата с тестото и да го оставите да преседи на стайна температура за  около 30 минути. Ще станат още по-пухкави и въздушни мъфините.
Няма проблем да ги изпечете и веднага.

Загрейте фурната на 180°С.
Подредете във формата за мъфини 12 хартиени формички.
Разпределете тестото равномерно между чашките за мъфини, като пълните ¾ от обема им.
Поставете върху всеки мъфин по 1 чаена лъжичка от разтопения и охладен шоколад и използвайте клечка за зъби, за да го разпределите по пъвърхността.
Печете в предварително загрятата фурна за 30-35 минути.
Извадете мъфините от фурната и ги оставете да се охладят за 10 минути във формата.
След това ги извадете и охладете върху телена поставка до готовност за сервиране.
Най-вкусни са леко топли разбира се J

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...