вторник, 19 ноември 2019 г.

Пилешка Дроб сарма с най-пухкавата заливка от тефтера на баба






Опитахте ли го вече, новият ориз на марката Крина?!
Висококачествен бял ориз с едри, бляскави зрънца, сварява се равномерно и е с отличен вкус, подходящ за ястия от българската национална кухня, както и за всичко останало разбира се!
На всички са ни се случвали провали с неправилния ориз, който остава недоварен, полусуров или приготвен уж с точното количество вода, но след сваряването се превръща в каша. С този ориз ще получавате винаги най-добри резултати, опитайте “Няма драма. Екстра е!” 👍

Необходими продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 стебла целина
½ чаена чаша печени и обелени чушки или домашно приготвена подправка за готвене
50 грама мазнина за пържене
300 грама пилешки дробчета
1 чаена чаша ориз Екстра Крина
3 чаени чаши вода или пилешки/зеленчуков бульон
½ връзка копър, сушена чубрица, сол и черен пипер


За заливката:
3 яйца
200 грама кисело мляко
200 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици брашно
на върха на ножа бакпулвер
чаена лъжичка сол и черен пипер


Приготвяне:







Включете фурната на 200°С.
Нарежете на кубчета лука и целината. Запържете ги в мазнината, докато омекнат и се зачервят леко. След това прибавете дробчетата и запържете всичко за 5 минути.
Прибавете ориза и разбъркайте. Запържете за няколко минути, като бъркате непрекъснато, докато ориза стане перлен. Прибавете течността и разбъркайте, докато сместа е още на котлона и заври леко. Овкусете със сол, черен пипер, нарязан копър и сушена чубрица, разбъркайте.
Преместете всичко от тигана в тавичка за печене и поставете във фурната.
Печете 20 минути, като намалите температурата на 180°С.

През това време пригответе заливката, като смесите всички продукти, до гладка консистенция.
След като водата попие в ориза, но все още се образуват балончето по повърхността, извадете тавичката и залейте дроб сармата със заливката. Върнете във фурната и печете ястието само на горен реотан с вентилатор на 200°С за 10 минути.
Готовата дроб сарма, оставете да се охлади леко и сервирайте.

2 коментара :

  1. Със сигурност ще го пробвам, Танче! Изглежда наистина много добре, зрънцата са запазени. И снимките ми харесват:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, много вкусно изглежда. Обичам дроб сърма, така че ще пробвам и този вариант:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...