четвъртък, 17 октомври 2019 г.

Най-сочните и ароматни пилешки гърди на грил тиган


Необходими продукти:
500 грама нарязани пилешки гърди
2 скилидки чесън
½ чаена чаша нарязан розмарин и магданоз
2 супени лъжици зехтин
2 чаени лъжички лимонов сок
3 супени лъжици соев сос Кикоман
черен пипер на вкус


Приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и подпровките и ги смесваме с нарязаните пилешките гърди в подходяща купа. Прибавяме соевия сос, черния пипер, лимоновия сок, зехтина и разбъркайте много добре. Покриваме купата със стреч фолио и оставяме месот да се маринова за 2 часа в хладилника. Ако нямате много време, оставете поне за 30 минути.
Загрейте грил тигана много добре на висока температура. Намажете го леко с растително масло и разпределете маринованите пилешки парчета. Запържете около 3 минути от всяка страна, но не прекалявайте, за да мполучите наистина много сочно месо.
Сервирайте със салата и зеленчуци на скара или както препочитате.
Аз направих сандвичи тип дюнери, намазах с млечна салата с чесън и малко краставица. Отгоре поставих салата от рукола, печени на скара зеленчуци, печени чушки, чери домати и нарязано месо. И стана една, да си изядеш пръстите!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...