събота, 28 септември 2019 г.

Плетено хлебче с билки и печени ядки


Това тесто, от което направих хлебчето е изключително пухкаво и крехко, от добавената сода и оцет в него. Коричката е леко хрупкава, докато е още топла и остава меко няколко дни след приготвянето, ако успее да оцелее разбира се J

Необходими продукти:
½ пакет суха мая
200 милилитра прясно мляко, затоплено
1 яйце и 1 белтък (жълтъка се оставя за намазване преди печене
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички  захар
50 милилитра олио
½ супена лъжичка оцет
½ (200 грама) кофичка кисело мляко
½  чаена лъжичка сода бикарбонат
2 супени лъжици меко масло
¼ чаена лъжичка сол
1 чаена чаша нарязани пресни билки, каквито предпочитате(магданоз, босилек, мащерка, розмарин, джоджен, мента)
¼ чаена чаша лешници, ситно нарязани или едро смелени, предварително леко запечени
3-4 супени лъжици сусам, предварително запечен

Вижте как приготвих това изкусително пухче тук: https://www.sofiamel.bg/bg/recipes/pleteno-hlebche-s-bilki-i-pecheni-yadki

1 коментар :

  1. Танче,
    страхотна рецепта, хлебчето изглежда невероятно красиво.Цялостната визия на твоето местенце ме вдъхновява към творчество в кухнята.Би се получило добре и с пълнозърнесто брашно.
    Поздрави сърдечни !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...