вторник, 17 септември 2019 г.

Салата Тиффани с пиле и сини сливи




Необходими продукти:
400 грама пилешко филе
4 яйца
1 малка глава червен лук
50 грама кашкавал
50 грама орехи
100 грама пресни или сушени сини сливи
стрък зелено грозде, за предпочитане без семена
майонеза 

Приготвяне:
Сварете яйцата за 8-9 минути.
Сварете пилешко филе в подсолена вода с дафинов лист и подправки по ваш вкус.
Измиваме и накисваме сините сливи, ако са сушени, ако не са нарязваме ги на малки кубчета. Нарязваме и орехите на дребно.
Смесмваме ситно нарязаното пилешко филе, лука нарязан на малки кубчета, орехите, нарязания на малки кубчета кашкавал, майонезата (за предпочитене домашна), нарязаните сини сливи и твърдо сварените яйца на малки парченца. Разбъркваме внимателно и изисипваме в купа, постлана с найлоново фолио. Прибираме в хладилника за една нощ.
Преди сервиране, обърщаме салатата в подходяща чиния и декорираме с половинки парчета бяло грозде.

Доверете ми се и опитайте салатата, ако още не сте го направили, няма да съжалявате!
Приятен апетит!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...