събота, 11 май 2019 г.

Много шоколадови бисквити


Необходими продукти:

100 грама тъмен шоколад
200 грама масло, стайна температура
150 грама светло кафява захар
80 грама фина бяла захар
1 пакет ванилова захар
2 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
35 грама натурално какао
100 грама бял шоколад или шоколадови капки
100 грама тъмен шоколад или шоколадови капки
40 грама млечен шоколад за декорация


Приготвяне:
Включете фурната на 180°С.
Разтопете шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. Оставете да се охлади леко.
Разбийте с миксер или с телена бъркалка мекото масло със захарта.
Прибавете яйцата едно по едно, като след всяко, разбивате до пълното му усвояване от сместа.
Прибавете шоколада към маслото и яйцата и разбъркайте.
В отделна купа, смесете брашното, какаото и бакпулвера.
Прибавете сухите съставки при течните и разбъркайте с шпатула, докато получите гладко тесто. Накрая прибавете нарязаните на ситно бял и тъмен шоколад или шоколадовите капки, ако използвате от тях.
С помощта на лъжица за сладолед, поставете от тестото на разстояние върху хартията за печене.
Оформете с леко намокрени пръсти в кръгла и плоска форма бисквитите. Поръсете отгоре  и от шоколадовите парченца, ако ви харесва идеята.
Поставете тавата във фурната и печете 10-12 минути.
След като бисквитките изстинат, разтопете 40 грама млечен шоколад и декорирайте бисквитите.

Да ви е сладко!

1 коментар :

  1. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...