четвъртък, 11 април 2019 г.

Бостънски крем пай (Boston Cream Pie)






Оригиналът на Бостънския крем пай започва да се приготвя през 1856 в Parker House Hotel в Бостън. Това е вкусна ретро торта от два блата, с яйчен крем и глазура от шоколад, която и до ден днешен се приготвя и харесва много в района в който е измислена, както и на други места в Щатите.

За блатовете:
1 и ½ чаени чаши брашно Кекс София Мел 
½ чаена лъжичка сол
¾ чаена чаша пълномаслено мляко
6 супени лъжици масло
2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия
3 големи яйца, стайна температура
1 чаена чаша захар

За сладкарския крем:
2 чаени чаши животинска сметана
6 големи жълтъка стайна температура
чаена чаша гранулирана захар
¼ чаена чаша брашно
4 супени лъжици масло
2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия

За глазурата:
½ чаена чаша животинска сметана за разбиване
1 супена лъжица мед
120 грама тъмен шоколад, фино нарязан 
Можете да видите начина на приготвяне тук.


3 коментара :

  1. Танче, чудесен пай! Може ли да ми кажеш какви са цветчетата и дали са ядливи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не са ядливи, цветове от плодно дръвче са :) Просто ги използвах за декорация.

      Изтриване
    2. Благодаря, Танче! Честно казано, надявах се да кажеш, че са ядливи, толкова ми харесват тези цветчета. Целувки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...