петък, 28 декември 2018 г.

Рула от свински врат



Необходими продукти:
4 пържоли от свински врат с дебелина 3 сантиметра
300 грама гъби печурки
3 средни глави кромид лук
2 глави червен лук
4 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица тъмен балсамов оцет
1 супени лъжица кафява захар
½ чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сос Уорчестър
мащерка, сол и черен пипер

памучен готварски конец за оформяне на рулата
1 и ½ чаена чаша телешки бульон










Приготвяне:
Нарежете лука на полумесеци и го поставете на средна температура в голям тиган с 2 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица масло. След като поомекне, прибавете солта, захарта и оцета.
Когато лука се карамелизира и омекне много добре, прибавете мащерката, соса Уорчестър и черен пипер.
Извадете лука в купа, за да изстине.
В същия добре нагорещен тиган, поставете почистените и нарязани гъби с 2 супени лъжици зехтин и 1 супена лъжица масло. Когато са добре зачервени, прибавете сол, черен пипер и мащерка и ги извадете да се охладят.
Включете фурната на 230°С.
Начукайте пържолите добре, за да станат с по-голяма площ и по-тънки, но не прекалено.

Овкусете ги и от двете страни с малко сол, черен пипер и мащерка. Поставете във всяко парче месо от лука и гъбите и завийте на руло. Пристегнете с помощта на конеца и ги поставете в глинен съд, подходящ за печене. Ако са ви останали от гъбите и лука, разпределете ги около рулата. Изсипете бульона при рулата, трябва да достигне до половината на месото. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и я поставете във фурната. Печете 1 час на тази температура, след което намалете на 190°С и печете още 1 час и 30 минути.

Месото става изключително крехко, гарантирам J Както се казва, топи се в устата.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...