четвъртък, 20 декември 2018 г.

Бисквити с шамфъстък и шоколад

Няма да ви подстрекавам да ги приготвите, само ги погледайте малко и сами ще поискате да опитате вкуса им :)  Страхотни, малки, ароматни бижута!!!


Необходими продукти:
½ чаена чаша масло, със стайна температура
¾ чаена чаша фина захар
1 голямо яйце
4-5 капки есенция ром
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
½ чаена лъжичка бадемов екстракт
1 чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол
30 грама тъмен шоколад, разтопен и леко охладен
чаена чаша сурови, нарязани шамфъстъци
5 капки зелена гел боя за сладкиши

Вижте как ги приготвих , можете да намерите и други вдъхновяващи рецепти и вкусни идеи за празниците, ето тук

Искам да споделя с вас една малка хитринка!
Маслените сладки имат свойството да стават доста твърди дори прибрани в плътно затворени кутии за съхранение (като изключим случаите, в които са залепени със сладко или с мармалад). Срока, в който могат да се консумират е дълъг и за да останат до края му крехки, мекички и нежни, поставете в съда, в който ги съхранявате начупена на 3-4  парчета филия бял хляб. Звучи странно, но опитайте и ще останете доволни :) 


2 коментара :

  1. Здравейте,
    Колко грама е маслото? Така с чаши е трудно /според мен/.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Около 100-110 грама. Когато маслото е меко на стайна температура, много лесно се мери с чаша.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...