сряда, 10 октомври 2018 г.

Салата с консервирани зеленчуци от Бондюел

Можете да прочетете всичко за кампанията на Bonduelle в момента тук 
Има още малка време да се включите в играта на моята фейсбук страничка, както и на личния ми профил. 


Днес ви представям поредната ми много вкусна и лесна рецепта с продуктите на Bonduelle.

Необходими продукти:
Половин пакет фини кори за баница
40 грама разтопена и охладено масло
1 консерва червено цвекло Bonduelle
1 консерва грах Bonduelle
1 консерва царевица Bonduelle
100 грама кисело мляко
200 грама заквасена сметана
200 грама домашна майонеза
½ чаена лъжичка чеснова сол
½ чаена лъжичка прясно смлени черен, червен и бял пипер
1 чаена лъжичка зърнеста горчица
1 чаена лъжичка лимонов сок сол на вкус

Приготвяне:
Нарежете фините кори на квадратни парчета с диаметър подходящ за вашите чашки, в които ще ги изпечете. Аз използвах формата за мъфини.
Включете фурната на 180°С.
Намажете формичките за печене с масло. След това намажете всяко квадратче с масло и поставете по 4 едно върху друго. Поставете ги внимателно във формата.
Печете 10-12 минути.
Оставете готовите кошнички от кори да изстинат, докато приготвите салатата.
Отцедете много добре зеленчуците от течността. Най-добре ги извадете в цедка, половин час преди да приготвите салатата или ги поставете върху кухненска хартия, за да попие добре водата от тях.
Смесете всички продукти заедно и разбъркайте добре. Овкусете със сол и пипер.
Напълнете кошничките с вкусната салата и сервирайте с чаша бяло вино.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...