вторник, 2 октомври 2018 г.

Фалафели от зрял боб, нахут и печена тиква

Ако още не сте разбрали, започна новата кампания на Bonduelle „Приключенците от Бондюелия”, която ще продължи до 24 октомври.

Аз ще се опитам от свое име през този период да ви дам няколко идеи, с които се надявам да ви вдъхновя да ги приготвите и вие.
Също така с любезното съдействие на Bonduelle, ще направим и една игра заедно с вас, със страхотни подаръци за късметлиите J

Тук можете да прочетете всичко за кампанията.

Както обичам да казвам, лесно е когато имаш най-добрите продукти, да направиш бързо и вкусно ястие J

Необходими продукти:
300 грама Зрял боб консерва Bonduelle
150 грама нахут от консерва
250 грама печена тиква
½ връзка магданоз
½ глава лук
2 скилидки чесън
1 яйце
2 супени лъжици оризово брашно
½ чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка пушен червен пипер
Сол и черен пипер
Зехтин за пържене

Приготвяне:
Отцедете много добре боба и нахута от водата. Поставете всички продукти в кухненски чопър и смелете, докато получите еднородна смес. Опитайте и прибавете още сол и пипер, ако е необходимо.
Загрейте на среден огън три супени лъжици зехтин в голям тиган с незалепващо покритие. Поставете на няколко места в тигана по една пълна супена лъжица от сместа  и оформете леко. Изпържете до златисто-кафяво, обърнете и от другата страна. Пригответе по този начин до изчерпване на количеството.
За да гарнирате сандвичите, пригответе и ситно нарязана салата от чери домати, авокадо, краставица и сладка царевица на зърна Bonduelle. Овкусете със зехтин, бял балсамов оцет, сол и черен пипер.
Пригответе също сос от кисело мляко и чесън, ако обичате
Поставете по две три супени лъжици от свежата салата в леко затопен арабски хляб върху незалепващ тиган и прибавете от кюфтетата.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...