сряда, 26 септември 2018 г.

Шоколадово суфле



Необходими продукти:
200 грама черен шоколад, с по-голям процент какао
175 грама масло
3 цели яйца
3 яйчни жълтъка
50 грама захар
1 пакет ванилова захар
50 грама бяло брашно

Пудра захар
Ванилов сладолед


Приготвяне:
Намажете с масло и поръсете добре с какао  малки метални форми за печене или такива за еднократна употреба.
Ако печете суфлетата веднага, загрейте фурната до 250°C.
Разтопете шоколада с маслото на водна пара. Оставете го, докато продукти се стопят. След това ги махнете от топлината и ги оставете да се охладят леко.
Разбийте яйцата с жълтъците, захарта и ваниловата захар, докато се смесят добре, без да прекалявате.
Добавете сместа от шоколад и масло. Разбъркайте много добре.
Накрая прибавете брашното и смесете със  силиконова шпатула.
Разпределете сместа в 6 форми, които сте приготвили предварително, като ги запълните на ¾ от обема им.
Леко почукайте формите от плота, за да премахнете мехурчетата и да се изглади повърхността.
Печете между 7- 8 минути. Нито минута повече, ако искате центъра на суфлето да е течен.
Изчакайте 2-3 минути, за да се освободи суфлето от формата лесно.
Обърнете формата върху подходяща чиния и внимателно поставете десерта.
Поръсете суфлето с пудра захар и гарнирайте всяко с топка ванилов сладолед.

Ако искате да имате готов десет за гостите, които очаквате след няколко дни, но няма да имате време да го приготвите тогава, направете суфлето във време, в което е удобно за вас и го замразете във фризера. Изпечете в деня, точно преди да го сервирате. В такъв случай ще ви бъдат необходими 15-16 минути, като отново фурната трябва да е предварително добре загрята на 250°С.
Сега е момента де се насладите на това съвършено шоколадово удоволствие!
Да ви е сладко!

2 коментара :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...