1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 3 май 2018 г.

Японски палачинки – Започни деня с усмивка




Знаем, че мечтаната от всеки закуска в леглото, може да донесе слънчево настроение и в най-мрачния ден J  Насладете се на моята, с прекрасния ми подарък от GIFTY.BG.
Започнете и вашият ден с усмивка!

Необходими продукти:

150 милилитра прясно мляко
50 милилитра крема сирене, меко
50 грама масло, разтопено и охладено
6 средни яйца, разделени
1 чаена лъжица ванилов екстракт
185 грама брашно
¾ чаена лъжичка бакпулвер
75 грама фина захар
10 грама ванилова захар

Приготвяне:

В средна купа, смесете млякото, маслото, яйчните жълтъци и ваниловата захар, разбъркайте, докато продуктите се смесят много добре.
Пресейте брашното в удобен съд. Прибавете го към сместа от жълтъци, масло и мляко.
Разбийте белтъците в друга чиста и суха купа, докато не образуват меки върхове, когато изваждате бъркалките. Прибавете захарта на две части, като след всяко добавяне, разбивайте много добре. Уверете се, че белтъците образуват твърди върхове, след изваждане на бъркалките от тях. 
Прибавете и добре разбитите белтъци към тестото, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула, за да се запази максимално въздуха в тях, така ще получите много пухкави палачинки.
Пригответе тиган с незалепващо покритие на много слаб огън и поставете рингове в него. В ринга поставете по една хартия за печене, за да изваждате палачинките безпроблемно. Намажете с четка формите и тигана и ги напълнете 1/3 от обема им.





Покрийте тигана с капак и гответе на много ниска температура за около 7-8 минути от всяка страна.
Сервирайте палачинките веднага, докато са още топли, така са най-вкусни.



Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...