понеделник, 19 март 2018 г.

Картофени палачинки



Необходими продукти:

500 грама обелени картофи
сол
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици обикновено брашно
3 средни яйца + 3 средни яйчни белтъка
3 супени лъжици заквасена сметана)
сол, черен пипер, розмарин

Приготвяне:

Пригответе картофено пюре, като в средно-голяма тенджера кипнете вода със сол. Добавете картофите обелени и нарязани на четвъртини. Варете картофите до готовност. Изцедете водата и ги направете на пюре с преса, докато станат гладки. Прибавете маслото и разбъркайте. Оставете ги настрана, за да се охладят.
След като картофите се охладят леко, добавете брашното, солта, черния пипер, ситно нарязания розмарин и разбъркайте, докато всичко се смеси равномерно. Добавете яйцата, белтъците и сметаната и разбъркайте добре. Тестото трябва да бъде гладко и леко течно (но не прекалено, по скоро като крем).

Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно-ниска температура. Поставете ¼ чаена лъжичка масло, докато се разтопи и изпържете палачинката приблизително по 2 минути от всяка страна. По същия начин изпържете и останалите палачинки.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...