неделя, 18 февруари 2018 г.

Домашен течен шоколад с лешници


Необходими продукти:

150  грама качествено сухо мляко
2 супени лъжици с връх натурално  какао на прах
200 милилитра прясно мляко
85 грама пудра захар
70 грама масло

70 грама натурален шоколад
2 пакета ванилова захар
70 грама смлени печени лешници без сол

Приготвяне:

В купа смесете сухото мляко, какаото и фино смлените изпечени лешникови ядки.
В малка касерала на слаб огън поставете маслото, шоколада, прясното мляко, захарта и ваниловата захар. Разбъркайте, докато захарта и шоколада се стопят. Оставете да заври за 5-10 секунди и прибавете към сухите продукти.
Разбийте с пасатор до еднородна консистенция.
Налейте шоколада в удобни съдове за съхранение и го приберете в хладилника.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...