понеделник, 1 януари 2018 г.

Бял шоколадов мус в шоколадови чашки

Честита Нова година на всички читатели на блога ми!
Бъдете здрави, успешни, щастливи, усмихнати и най-важното, бъдете себе си!

Необходими продукти за шоколадовите чашки:

100 грама тъмен шоколад, разтопен

За шоколадовия мус:


2 белтъка
1 чаена лъжичка фина захар


3 жълтъка
½ чаена чаша пудра захар
1 чаена лъжичка ванилов екстракт

1 и ½ чаени чаши млечна сметана
1 чаша разтопен бял шоколад
(240 грама)

За глазурата:

1 белтък
50 грама фина захар

Приготвяне:

Направете шоколадовите чашки, като с разтопения тъмен шоколад, с помощта на четка за рисуване, го нанесете плътно по вътрешността на хартиени кошнички за мъфини. Приберете ги в хладилника, за да стегне шоколада. След това премахнете хартията от шоколада внимателно.

Разбийте белтъците с 1 чаена лъжичка захар, оставете ги настрани.
След това разбийте много добре жълтъците с пудрата захар и ванилията. Прибавете към тях разтопения и охладен бял шоколад на тънка струка и разбъркайте енергично, докато се смесят гладко.
Разбийте сметаната с миксер на пухкав крем и я добавете на няколко пъти, с помощта на силиконова шпатула към яйцата и шоколада.
Накрая прибавете разбитите белтъци, като отново разбърквате внимателно.
Приберете готовия мус в хладилника.

Разбийте белтъка със захарта на много гъст и лъскав крем. Поставете го в сладкарски пош със звездовиден накрайник.
Напълнете шоколадовите чашки с бял шоколадов мус и отгоре декорирайте с разбития белтък.
За още повече вкус, с помощта на готварска горелка обгорете крайчетата на глазурата.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...