събота, 30 декември 2017 г.

Печен джолан и зеленчуци в плик











Необходими продукти:
 
1 джолан с кожа
2 супени лъжици едрозърнеста горчица
1 супена лъжица млян кориандър
 чаена лъжичка млян кимион
½  чаена лъжичка млян черен пипер
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
½ чаена лъжичка лют червен пипер
1 чаена лъжичка чеснова сол
1 чаена лъжичка сол

След като поставите джолана в плика се добавят:

200 милилитра червено вино
1 супена лъжица сос Уорчестър
1 супена лъжица мед
¼ чаена лъжичка сол

Зеленчуци:

4 картофа, нарязани на кубчета
2 стебла целина, нарязани
2 чаши тиква, нарязана на кубчета
3 глави лук, нарязани на четвъртини
2 скилидки чесън
3 стръка розмарин

Същите подправки, които използвах при джолана, използвах и за овкусяване на зеленчуците.

След като поставите зеленчуците в плика се добавят:

100 милилитра вода
3 супени лъжици зехтин
щипка сол



Приготвяне:

Срежете тук-там кожата на джолана, за да може да се стопи мазнината.
Смесете в малка купичка всички подправки.
Намажете джолана от всички страни добре с горчицата. След това го поръсете  обилно с подправките навсякъде.
Сложете джолана в плика и изсипете течните продукти при него. Завържете плика добре с определените за целта връвчици.
Направете същото и със зеленчуците, като към тях накрая прибавите 100 милилитра вода, малко сол и зехтина.
Поставете двата плика в голяма тава и във фурната загрята на 180С.

Зеленчуците можете да извадите по-рано, около час, час и половина са им достатъчни. Джолана печете 2 и ½ , 3 часа максимум.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...