1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 16 декември 2017 г.

Кокосови бонбони

Необходими продукти:

125 грама бял шоколад, най-хубавия който можете да намерите
¼ чаена чаша кокосов крем или кокосово масло
¼ чаена чаша препечено кокосово масло, има рецепта за приготвянето му
1 чаена лъжичка кокосов ром от Malibu
6 супени лъжици неподсладени кокосови стърготини
1 шепа печени бадеми
1 чаша препечени кокосови люспи за овалване на бонбоните

За препеченото кокосово масло:

2 чаши кокосови люспи от пресен кокос

Приготвяне:

За да направите препеченото кокосово масло:
Поставете 2 чаши кокосови люспи във фурна загрята на 180⁰С за около 10-15 минути. Проверявайте на всеки 5 минути и разбърквайте няколко пъти - може лесно да изгорят.
Поставете препечените кокосови люспи в блендер и ги смелете за 5-7 минути, докато започне да се освобождава маслото от тях и сместа стане с пясъчна консистенция. Първо ще бъде течна, но впоследствие ще се втвърди. Съхранявайте кокосовия крем в бурканче (не е необходимо да стои в хладилник). Маслото е чудесно намазано на препечена филийка или прибавено към овесена закуска, също така е страхотно за глазури, както и за други приложения.

За да направите бонбоните:

Разтопете белия шоколад на водна пара. Прибавете към него кокосовото масло и кокосовия крем и внимателно загрейте на водна пара, ако все още има твърди парчета от крема или маслото. След това добавете 6 супени лъжици неподсладени кокосови стърготини. Разбъркайте добре.
Поставете сместа в хладилника, докато сместа стегне, и е за удобно за оформяне на бонбони.
Вземете една супена лъжица от сместа, поставете цял бадем вътре и оформете с длани кръгъл бонбон.
Оваляйте всеки бонбон в препечените кокосови стърготини, така че да се покрие равномерно.



Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...