петък, 29 декември 2017 г.

Бързи хлебчета с масло (Biscuits)


Необходими продукти:

3 чаши бяло брашно (360 грама)
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица захар
6 супени лъжици студено масло (170 грама), нарязано на малки кубчета

1 чаша
студено пълномаслено прясно мляко (230 милилитра)

1 малко яйце за намазване преди печене





Приготвяне:

Поставете хартия за печене върху голяма тава.
Загрейте фурната си до 220⁰С.
Смесете сухите съставки много добре, с помощта на тел за разбиване. С върха на пръстите си, притискайте и разтривайте маслото с брашнената маса, докато сместа започне за изглежда като едри трохи от хляб.
Добавете млякото наведнъж и разбъркайте внимателно с лъжица за около 20 секунди, докато получите меко тесто с малки части брашно, тук-там.
Изсипете тестото върху леко набрашнен плод и го притиснете леко, за да се оформи приблизително заедно на топка.
Разточете го на правоъгълна кора с дебелина около 3-4 сантиметра. Можете да сгънете тестото веднъж през средата и отново да го разточите на кора с дебелина 3-4 сантиметра, за да стане на още повече пластове, аз пропускам тази стъпка.
Изрежете с помощта на кръгла форма бисквити. Останалото тесто след изрязването, направете отново на кора със същата дебелина и изрежете до изчерпване на количеството.
Преди да сложите хлебчетата във фурната, намажете повърхността им с разбито яйце.
Печете за 15-18 минути, докато станат кафеникави отгоре.
Извадете уханните хлебчетата от фурната и сервирайте веднага, докато са още топли.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...