сряда, 27 септември 2017 г.

Банички във форма за мъфини


Необходими продукти:

3 домашно точени големи кръгли кори за баница
200 грама сирене
3 яйца
чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сушен риган
сол и черен пипер
70 грама масло, разтопено и охладено
сусам за поръсване

Приготвяне:

Намажете с масло форма за мъфини.
Включете фурната да загрява на 180.
Натрошете сиренето и прибавете към него  яйцата, ригана, сол и черен пипер. Разбъркайте.
Нарежете корите на четири през средата. Намажете леко с масло всяка кора и завийте леко на една страна, като хванете кората по средата. В центъра поставете 3 чаени лъжички от плънката и покрийте с краищата, така че да не изтече.
Поставете така оформените баничка във формите за мъфини. Намажете повърхността им с масло и ги поръсете със сусам.
Сложете формата във фурната и печете 35-40 минути, докато баничките станат златисти.
 
Корите който съм използвала, закупих от магазин за млечни продукти в квартала в който живея. Ръчно точени са и се продават на килограм. Много ги харесвам за всякакъв вид баница и най-вече за тиквеник. Плътнички са и леко запечени на сач.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...