1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 28 август 2017 г.

Различно Капрезе


Необходими продукти:

За 4 порции:

2 малки патладжана
2 малки тиквички
2 розови домата
3 топки моцарела
10 чаени лъжички песто Дженовезе
сол и черен пипер на вкус

Приготвянето е елементарно.
Тиквичките и патладжаните се измиват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 сантиметър.
Патладжана се посолява и намокря леко. Оставя се да престои за 15-20 минути, докато се отдели горчивината.
Тиквичките и патладжаните се изпържват в малко мазнина на среден огън и се поставят върху кухненска хартия, за да се оцедят от излишната мазнина.
Доматите и моцарелата също се нарязват на парчета с големина, като патладжаните и тиквичките.
Салата се подрежда, като се редуват зеленчуците с пестото.
Сервирайте с чаша бяло вино!

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...