сряда, 26 юли 2017 г.

Свински котлет със салата от леща и моркови


Необходими продукти:
 
2 свински котлета
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка италианска подправка със сужени домати и риган
½ чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка масло
сол и черен пипер

За салатата:

½ чаена чаша черна леща
2 моркова
2 супени лъжици зехтин
½ авокадо
5 чери домата
1 скилидка чесън
магданоз

За дресинга:

4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица бял балсамов оцет
1 супена лъжица лимонов сок
кората от ½ лимон
1 чаена лъжичка Дижонска горчица
1 чаена лъжичка мед
1 чаена лъжичка италиански подправки със сушени домати и риган
сол и черен пипер

Кълнове за декорация

Приготвяне:

Загрейте удобен тиган с незалепващо покритие на висока температура.
Намажете котлетите с една супена лъжица зехтин. Овкусете ги с подправките, сол и черен пипер.
Поставете месото върху добре загретия тиган и пържете 3 минути, след това прибавете лъжицата масло  оставете на за още една минута. Обърнете котлетите и пържете две минути.
Изведете месото и го оставете да почива 3-4 минути преди да сервирате.
 
За да приготвите салатата, сварете лещата в 3 чаени чаши вода на средна температура, докато омекне, но внимавайте да не се развари, нека да остане цяла. След готовност, оцедете добре от водата.
Нарежете морковите на тънки жулиени и ги сотирайте в зехтина, докато се карамелизират. Накрая прибавете ситно нарязания чесън и италианската подправка. Разбъркайте за кратко и махнете от огъня.
Смесете лещата с морковите и прибавете към тях нарязаните чери домати, авокадо и магданоз.
Смесете до еднородна смес всички съставки за дресинга и овкусете с него салатата.
Гарнирайте котлета със салата и украсете с кълнове.

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...