вторник, 9 май 2017 г.

Пиле с аспержи, песто и козе сирене







Необходими продукти:
 
За пестото:

5 аспержи, бланширани
½ чаена чаша босилек
1 скилидка чесън
¼ чаена чаша печен шам фъстък
¼ чаена чаша Рarmigiano Reggiano (пармезан), настърган
3 супени лъжици зехтин
кората и сока от ½ лимон
сол и пипер на вкус

Пуснете всичко в блендера,  докато получите гладко песто.
 
За пилешките рула:
 
4 парчета, обезкостено пилешко месо от бут без кожа
сол и пипер на вкус
20 броя аспержи
4 супени лъжици песто от аспержи и шам фъстък
150 грама козе сирене, нарязано на филийки
 
Вземете обезкостените парчета месо и ги овкусете със сол и черен пипер.
Подредете парчетата козе сирене по повърхността на месото и разпределете по една супена лъжица от пестото. Поставете и бланшираните аспержи. Направете стегнато руло от месото и затворете с клечки за зъби.    

 
Панировка:
 
Брашно, яйца, сол, черен пипер, царевичен корнфлекс.
 
Потопете всяко руло в брашно, след това в яйце и накрая в натрошения корнфлекс.
 
Подредете месото върху тавичка постлана с хартия за печене. Гарнирайте със струйка зехтин и поставете в предварително загрята фурна на 200⁰С. Печете 45 минути.
 
Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...