1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 1 май 2017 г.

Ментов сладолед с шоколадови капки


Необходими продукти:

600 грама неподсладена сладкарска сметана с 30% масленост
1 и
½
 чаени чаша пълномаслено прясно мляко
2-3 капки екстракт от мента, ако има на опаковката съотношение на количеството с течността, която ще използвате, сложете според описанието
1 супена лъжица ванилов екстракт
1 чаша или голяма шепа пресен бейби спанак
1 кутия кондензирано мляко
½ чаена чаша шоколадови капки

Начин на приготвяне:
 
В голяма купа смесете сметаната, млякото, екстракта от мента, кондензираното мляко. В блендер смелете спанака, докато стане на гладка паста. Прибавете и него към останалите продукти.
Поставете сместа в машина за сладолед за около 40 минути, докато се сгъсти.
След това изсипете все още мекия сладоледа в удобен контейнер за замразяване и разбъркайте към него шоколадовите капки.
Приберете сладоледа в хладилника за 6-8 часа.
Преди да сервирате, оставете сладоледа за 10-15 минути да се отпусне леко, така ще можете и по-лесно да оформите хубави топки с лъжица за сладолед.

Ако нямате машина за сладолед, директно изсипете сместа в контейнер за замразяване. Поставете във фризера за два-три часа. След това време, извадете и разбъркайте шоколадовите капки към него. Отново замразете до готовност.
 
Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...