вторник, 7 февруари 2017 г.

Кекс Червено Кадифе




Необходими продукти:
 
1 и ¼ чаени чаши растително масло
1 чаена чаша кисело мляко
2 големи яйца
1 чаена лъжичка червена боя за сладкиши
1 чаена лъжичка ябълков оцет
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 и ½ чаени чаши брашно
1 и ¾ чаени чаши фина захар
1 чаена лъжичка сода за хляб
¼ чаена лъжичка сол
1 и ½ супени лъжици какао на прах

Глазура от крема сирене и заквасена сметана


70 грама крема сирене
70 грама заквасена сметана
1 супена лъжица пудра захар
1 пакет ванилова захар

Приготвяне:


Загрейте фурната до 180⁰C.
Намажете с мазнина удобна формата за печене.
В голяма купа, разбъркайте заедно растителната мазнина, киселото мляко, яйцата, хранителната боя, оцета и ванилията. Смесете всичко много добре, с помощта на тел за разбиване.

В друга голяма купа смесете заедно всички сухи съставки, брашното, захарта, какаото, солта и содата.
Постепенно добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, докато получите гладко кексово тесто.
Изсипете сместа във формата за печене.

Печете 50 минути. Направете теста с клечката за зъби или дървен шиш, след това време, за да сте сигурни, че не остава тесто по нея.
Извадете кекса от фурната и го оставете да се охлади за 10 минути във формата. След това внимателно го извадете върху метална решетка и го оставете да изстине поне за 30 минути.
Когато кекса е изстинал напълно, поставете глазурата от крема сирене и заквасена сметана.

Да ви е сладко!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...