петък, 20 януари 2017 г.

Родопски колаци

Необходими продукти:

1 яйце
1 чаена чаша гъсто кисело мляко
1 чаена лъжичка сода
½ чаена лъжичка сол
1 щипка захар
70-100 грама сирене
1 и ½ чаени чаши брашно

Начин на приготвяне:

Разбъркайте с вилица яйцето. Прибавете содата към киселото мляко и разбъркайте за кратко, докато содата се угаси. Прибавете млякото към яйцето и натрошете сиренето на ситно директно при тях. Следва да овкусите със солта и захарта. Накрая прибавете брашното и разбъркайте, докато всичко се смеси добре.

Поставете удобен тиган за пържене на средна топлина с две супени лъжици олио в него.

Гребнете една супена лъжица с връх от тестото и го поставете върху затоплената мазнина. Натопете лъжицата в мазнината и притиснете тестото с обратната страна, защото е гъсто и трябва да се понатисне, за да се оформи.

След като изпържите първите колаци, ако мазнината е свършила, прибавете отново две супени лъжици. В никакъв случай не увеличавайте котлона, ако искате да имате перфектно изпържени с пухкава вътрешност колаци, бъдете търпеливи.

Много вкусни стават и стигат за закуска поне за 4-5 човека, въпреки малкото количество продукти, които се използват.

Да ви е сладко!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...