вторник, 29 ноември 2016 г.

Пилешки хапки в плик



Необходими продукти:

500 грама пилешко филе
1 супена лъжица пушен червен пипер
1 чаена лъжица чесън на прах
3 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер

За овалване:
 
1 чаена чаша галета
1 чаена лъжица пушен червен пипер
сол и черен пипер


Приготвяне:

Измийте и подсушете месото. Нарежете го на кубчета. Овкусете го с пушения червен пипер, чесъна на прах, зехтина, сол и черен пипер.

Поставете месото в купа, и го покрийте с найлоново фолио. Приберете го в хладилника за 2 часа.

Смесете галетата с червения пипер, черния пипер и сол. Оваляйте всяко парче месо хубаво в галетата и ги поставете в плик за печене на един ред.


Затворете плика добре. Поставете месото в тавичка и във фурната, предварително загрята на 220С. Печете месото 30 минути.

Пригответе дресинг от 200 грама кисело мляко, 100 грама заквасена сметана, 2 стръка магданоз, две скилидки чесън, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко много добре.

Изпържете домашен чипс и се насладете на вкусно похапване.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...