1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 9 октомври 2016 г.

Обърнат сладкиш със сливи



Необходими продукти:


1 килограм сливи
60 грама масло
¾ чаша кафява захар


1 чаена чаша бяло брашно
½ чаена чаша брашно от лимец
2 чаени лъжички бакпулвер
½ чаена лъжичка джинджифил
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 яйца

100 грама меко масло
½ чаша прясно мляко
¾ чаша захар на пясък
¼ чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180⁰С.

Поставете хартия за печене във форма с диаметър 24 сантиметра. За да залепне хартията за дъното, намажете тавичката с малко мазнина.
Нарежете сливите на четвъртинки. Можете да използвате и други плодове.

В удобен тиган, разтопете 60 грама масло, прибавете кафявата захар при него и разбъркайте. Пригответе карамела, като разбърквате непрекъснато, в продължение на три минути. Изсипете сместа в предварително приготвената форма и разклатете, за да се разпредели равномерно. Оставете да изстине за 10 минути.

Подредете парчетата сливи върху карамела вертилообразно. Оставете тавичката настрани, докато приготвите тестото.

Разбъркайте с миксер маслото със светло кафявата захар до пухкав крем. Добавете яйцата, едно по едно, като след всяко разбърквайте добре. След това добавете ванилията, разбъркайте.

В друга купа, смесете заедно брашното, бакпулвера, солта и джинджифила. Добавете сухите съставки на няколко пъти, при маслото захарта и яйцата, като редувате с прясното мляко и след всяко добавяне, разбърквате много добре. Накрая трябва да получите едно много нежно и пухкаво тесто.

Разпределете внимателно тестото с лъжица върху сливите, като внимавате да не  развалите подредбата.

Печете сладкиша в продължение на 45-50 минути до златисто кафяво.

Оставете да изстине за 3-5 минути, преди да го обърнете в голяма чиния.

Сервирайте парче от прекрасния сладкиш с ванилов сладолед!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...